4 коментара
cw-logo  120730190655

Подновени и нови сериали по CW

Всички есенни сериали от този сезон ще продължат и догодина, а към тях съвсем скоро ще добавим и iZombie.

На презентация вчера CW официално са обявили, че ще подновят всички свои есенни сериали за нови сезони. Феновете на The Vampire Diaries, The Originals, The 100, Supernatural, The Flash и Arrow могат да се поздравят, защото ще гледат приключенията на любимите си герои още поне една година.

Както е видно от коментарите, посетителите на SciFi.bg се радват най-много на „Стотимата“, които определихме като един от най-добрите сериали на 2014 г. заради рязкото повишаване на качеството във втори сезон. Той скоро ще излезе от зимната си почивка и епизодите от текущия сезон ще продължат да излизат на 22 януари българско време.

За „Стрелата“ и „Светкавицата“ беше пределно ясно, че ще имат нови сезони – те са сред най-гледаните продукции на CW и като комиксови адаптации на гребена на вълната няма как да сбъркат, освен ако не станат ужасно тъпи. Поне за „Светкавицата“ няма такива шансове скоро. Интересна подробност тук е, че поради успеха на смесения епизод, в който Стрелата и Светкавицата се срещнаха, продуцентите са решили да правят по един такъв всяка година. Идеята е кросоувърът да бъде ежегодно събитие от ранга на коледните спешъли на „Доктор кой“.

FLASH VS. ARROWРазглежда се и възможността за още едно разклонение и разширение на DC вселената – с Рей Палмър / Атом от „Стрелата“. Грег Берланти, изпълнителен продуцент на Arrow и The Flash, сериал на име Atom е напълно възможен, стига публиката да не се умори от твърде много комиксови супергерои. Това обаче е само идея и нищо не е сигурно – ние все още не знаем и какво ще се случи с героя в „Стрелата“ – видяхме костюма му едва във финала на последния полусезон и съдбата му все още не е толкова сигурна.

„Дневниците на вампира“ и „Първородните“ също ще имат нови сезони, въпреки че сериалът на Нина Добрев напоследък не се долюбва особено от феновете му. Вампирското разклонение също има сериозен спад в рейтингите, но остава сред най-гледаните продукции. Общо взето, тези две продукции остават с немалка гледаемост, но се крепят повече на стара слава, отколкото на качество в текущите серии.

Е, това не би трябвало да е проблем, както „Свръхестествено“ доказва. Ветеранът е подновен за 11-ти сезон и официално се превръща в рекордьор за CW („Смолвил“ изкара 10 сезона), както и в единствения все още продължаващ сериал, който е по-стар от самата телевизия (тв-каналът е обединение от два други, по един от които тръгна Supernatural в далечната 2005 г.). Рейтингите при него се държат и все още има възможност за нов опит за разклонение, въпреки провала при предишния.

Не на последно място, CW разкриха повече и за дългоочаквания си проект iZombie. Той е от създателя на „Вероника Марс“, Роб Томас, и ще започне на 17 март. Сериалът разказва за Лив, която е зомби и работи в градската морга. Там тя яде мозъците на труповете, за да се поддържа „жива“. Но покрай необичайната си диета тя получава и спомените на хората, с чиито мозъци се е обслужила. Така тя започва да разкрива техните убийства и да помага на местното полицейско управление.

https://www.youtube.com/watch?v=bWCyqJv6q7g

CW не очаква от iZombie да стане рейтингов разбивач, но разчита да се превърне в култов хит, тоест да си спечели неголяма, но вярна публика. Също като „Вероника Марс“.

Ако нещо ви липсва от горния списък, това вероятно е Beauty and the Beast. Този сериал беше подновен за трети сезон малко на косъм и въпреки че доскоро и той беше в списъка на есенните, трети сезон беше отложен за неопределено време. Вероятно ще го видим през лятото, което обаче не значи, че ще е за последно.

Като цяло, новината за всички тези подновявания не е неочаквана – с няколко малки изключения CW не е от телевизиите, които режат продукциите си. Напротив, колкото и ниски рейтинги да имат, сериалите на този канал обикновено живеят дълго. Тази стратегия си има плюсовете – с повече епизоди и повече стабилност продукциите се продават по-лесно в чужбина, което в крайна сметка изплаща инвестициите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата