6 коментара
justice league t

Трейлър за Закснайдеровата „Лига на справедливостта“

HBO Max показват нови изненади, които Уидън е отрязал, включително завръщане на Джаред Лето като Жокера.

По някаква необяснима причина, интернет е концентрирал вниманието си върху предстоящата премиера на „Лига на справедливостта“. Филмът вече излезе по кината и не събра особено добри отзиви, макар тук да се изказахме добре за него. Историята на продукцията му е по-интересна от самия него. DC и Warner Bros се вдъхновиха да правят киносериал по подобие на Марвелските отмъстители, но със своите герои – Батман, Супермен, Жената чудо, Аквамен, Светкавицата, Киборг и др. Основно действащо лице зад кадър беше режисьорът Зак Снайдер. Неговият „Батман срещу Супермен“ обаче се оказа зрелищно тъп. Въпреки това, продуцентите го оставиха да работи и по Justice League, еквивалента на „Отмъстителите“, който да събере всички водещи супергерои на едно място. Когато обаче видяха, че и при него резултатът върви към същата бъркотия от безсмислени битки, предзнаменования за бъдеще в 15 различни филма, които никога няма да се заснемат, върволица от комиксови герои, които са там само за 2 кадъра, колкото феновете да се подмокрят и нищо друго, те започнаха да се месят твърде много на Зак Снайдер, а в последствие пътищата им се разделиха малко преди да бъде завършена работата по продукцията. Накрая Уорнър Брос взеха Джос Уидън, за да спаси каквото може. Резултатът стана поносим, но пък феновете на Снайдеровия Batman v. Superman започнаха да мрънкат за пускане на оригиналната му версия, която би могла да е велика (в техните мечти). Мрънкането се превърна в борба и решимостта на феновете не загуби ни най-малко от инерцията си, което в крайна сметка доведе до инвестицията на HBO Max в довършване и пускане като самостоятелен филм на Снайдеровата „Лига на справедливостта“. Оказа се, че има страшно много заснет, но неизползван материал и дори от стрийминг гиганта решиха да разделят филма на няколко епизода и да го пуснат като минисериал. Ето новия трейлър за него:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Според описанието на сюжета, „решен да се увери, че саможертвата на Супермен не е била напразно, Брус Уейн се съюзява с Даяна Принс и планира да изгради екип от метахора, които да спасят света от наближаваща заплаха с катастрофални мащаби. Задачата се оказва по-трудна, отколкото Брус е очаквал, тъй като всеки от избраните трябва да се изправи срещу демоните на собственото си минало, за да преодолее това, което го е задържало, и да му позволи да се обедини с останалите в безпрецедентна лига на героите. Сега в съюз, Батман, Жената чудо, Аквамен, Киборг и Светкавицата може би вече са закъснели, за да спасят планетата от Степенуолф, ДеСаад и Дарксайд и техните ужасни намерения“.

Ако сте фенове на комиксите и сте харесали „Батман срещу Супермен“, то вълнението ви от този проект е обяснимо – той продължава визията на Зак Снайдер и изглежда ще предложи още от същото – красиви сцени с купища герои (включително и Жокера се появява за една сцена, по което интернет в момента полудява, попаднал под заблудата, че персонажът му ще има нещо повече от камео), но с разхвърлян навсякъде сюжет, в който вероятно дори няма да има много логика. Ако обаче сте от върлите фенове, които се надяват, че Закснайдеровата „Лига на справедливостта“ ще бъде успешна и ще съживи DC-вселената в оригиналния й замисъл – не прекалявайте с ентусиазма. HBO Max са заявили пред Снайдер, че нямат интерес от втори филм или нещо повече в тази линия. Снайдер още навремето е искал да има Justice League 2 и 3, така че ги е планирал, но към момента няма кой да даде пари за реализацията им и едва ли някога ще се намери.

Въпреки това, надяваме се да останете доволни от почти 4-часовото приключение, което ви очаква, защото то ще направи премиерата си именно за вас, а не за мен или критиците, които оплюха „Батман срещу Супермен“. „Лига на справедливостта“ на Зак Снайдер излиза на 18 март за HBO Max – кога ще дойде у нас за HBO GO предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата