the-razzies

Доста фантастика в номинациите за златни малинки

„Дулитъл“ води непрестижната компания от филми.

Миналата година нямаше много продукции за награждаване – по разбираеми причини. Дори за нашата кинокласация се озорихме доста. Оказва се обаче, че фантастичният жанр е дал на света много поводи за антинагради през 2020 г. Ежегодните Златни малини сега имат голям шанс да се озоват при представители на научната фантастиката или фентъзито. Миналата година по това време филмът „Котки“ получи цели 6 антинагради, тази година „Дулитъл“ се очаква да е големият антифаворит, но едва ли ще повтори същото изобилие.

Вече имаме номинациите за тазгодишните Златни малини и сред тях разпознаваме повече заглавия, отколкото бихме искали.

Изображение с име: dr dolittle 2020

  • За най-лош филм са предложени „Дулитъл“ и „Островът на фантазиите“ и още 3 филма извън жанра.
  • За най-лош актьор номинирани са Робърт Дауни Джуниър за провала си в „Дулитъл“ и Адам Сандлър в „Хелоуинът на Хюби“ (ролята му наистина е доста зле, както и филмът между другото – не сме писали ревю само защото не го издържахме докрай).
  • Мнозина хвалиха Ан Хатауей за ролята й във „Вещици“, нашето ревю обаче беше на обратното мнение. Явно не сме единствени, защото тя е номинирана за най-лоша актриса на годината и е единствената представителка на жанра от общо 5 номинации в тази категория.
  • За най-лош поддържащ актьор ще се борят две големи звезди от недалечното минало, които днес само се излагат. Това са Арнолд Шварценегер в „Желязната маска“ и Брус Уилис в „Пробив“.
  • В раздел най-лоша поддържаща актриса имаме цели три представителки на жанра от общо 5. Това са Кристин Уийг за „Жената чудо 1984“ и Маги Кю и Люси Хейл за „Островът на фантазиите“.
  • В най-шеговитата категория „най-лоша екранна комбинация“ жанрът е представен от Робърт Дауни Джуниър и неговия акцент в „Дулитъл“, както и Адам Сандлър и неговия дразнещ глас на идиот в „Хелоуинът на Хюби“.
  • „Дулитъл“ присъства още веднъж и в категория най-лош режисьор – името на човека зад кадър, произвел този антишедьовър е Стивън Геан.
  • За най-лош сценарий ще се борят филмите „Дулитъл“ и „Островът на фантазиите“.
  • В категория най-лош римейк, кражба или продължение сме с цели четири от пет номинации – най-голямото изобилие от всички възможни категории. Златна малинка могат да очакват „Дулитъл“, „Хелоуинът на Хюби“, „Островът на фантазиите“ и „Жената чудо 1984“.

Изображение с име: wonder woman 1984

Златните малини няма да имат официална церемония заради пандемията (а и защото по принцип жителите на Холивуд много не ги уважават по разбираеми причини), но ще бъдат обявени онлайн на 24 април, ден преди Оскарите.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата